BIOGRAFKLUB DANMARK PROGRAM

Med et medlemskab til Biografklub Danmark får du halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte film i danske biografer.

Medlemskab kan købes på Biografklub Danmarks hjemmeside eller i vores billetsalg.

1. DRUK

Den danske film 'Druk' handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

'Druk' er den seneste film af Thomas Vinterberg, der selv kalder den for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Filmen samler et A-hold fra tidligere Vinterberg-film: Mads Mikkelsen (Jagten), Thomas Bo Larsen (Festen), Magnus Millang (Kollektivet) og Lars Ranthe (Jagten).

2. ERNA I KRIG

Det danske drama 'Erna i krig' er en filmatisering af Erling Jepsens roman af samme navn.

Året er 1918. Første Verdenskrig raser i Europa. Men hjemme hos sønderjyden Erna og hendes enfoldige søn, Kalle, er livet simpelt.

Indtil den dag, hvor den lokale betjent Meyer banker på døren og hiver 17-årige Kalle i krig for at kæmpe på tyskernes side.

Som dansksindet sønderjyde er Erna ikke meget for at støtte tyskerne - og bestemt heller ikke meget for, at hendes søn skal miste livet. Desperat ifører hun sig derfor soldateruniform og lader sig indrulle i krigen.

Heldigvis nærer Meyer varme følelser for Erna og bliver hendes medsammensvorne. Men snart er denne alliance også på spil, da Erna møder soldaten Anton.

Nu skal Erna ikke bare holde sig selv og Kalle i live, hun skal også undgå at blive afsløret samt navigere i et svært trekantsdrama.

'Erna i Krig' er både en krigsfilm, et drama og en finurlig skæbnefortælling om en usædvanlig kvinde, der vil gøre alt for sin søn.

3. LILLE SOMMERFUGL

Den danske film 'Lille sommerfugl' er en drama-komedie skrevet og instrueret Søren Kragh-Jacobsen.

Landmanden Ernst og hustruen Louise skal holde guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop musik og kinddans.

Men som festlighederne udvikler sig, kommer flere familiehemmeligheder frem, og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor overfor den ultimative prøvelse.

Søren Kragh-Jacobsen er blandt dansk films helt store instruktører i forskellige genrer. Han har tidligere stået bag familiefilmen Gummi Tarzan, Dogme-filmen Mifunes sidste sang og thrilleren I lossens time.

'Lille sommerfugl' vil tillige indeholde en række nye sange skrevet af Kragh-Jacobsen, der tidligere har stået bag sanghittet 'Mona, Mona, Mona' fra 1975.

4. THE HIGH NOTE

Musikfilmen 'The High Note' foregår i Los Angeles' musikindustri og fortæller historien om to kvinders ambitioner i en svær branche.

Den hårdtarbejdende Maggie har brændt for en karriere i musikbranchen hele sit liv og føler sig godt på vej efter, at hun har fået et arbejde som personlig assistent for superstjernen Grace Davis.

Efter Maggie har slidt og slæbt for Grace i tre år, ser hun sit snit til endelig at blive producer. Men springet fra personlig assistent til producer er større end først forventet, og Maggie må på udkig efter sit eget ukendte talent.

Det bliver starten på et både romantisk og professionelt forhold til den talentfulde David, der giver hende muligheden for virkelig at sætte sine producer-evner på prøve. Men Maggie har påbegyndt forholdet på en løgn...

'The High Note' har Dakota Johnson, der især er kendt fra Fifty Shades-filmene, og Tracee Ellis Ross i hovedrollerne. Ellis Ross er kendt fra serien 'Black-ish' og er datter af en virkelig superstjerne - nemlig Diana Ross.

5. THE FATHER

Filmen 'The Father' handler om Anthony, der nægter hjælp fra sin datter, som han bliver ældre.

Mens hans omstændigheder ændrer sig, begynder Anthony at sætte spørgsmålstegn ved sine elskede, sit egent sind og endda sin egen virkelighed.

'The Father' tager fat i temaer som alderdom, minder og familierelationer. På den måde placerer den sig i kategori med Viggo Mortensens Falling, men har delvist en struktur som et puslespil, der skal samles.

Filmen blev hædret med to Oscars for Bedste manuskript samt for Anthony Hopkins' hovedrollepræstation. Den walesiske skuespiller fik også en statuette for den legendariske rolle i Silence of the Lambs.

6. SMAGEN AF SULT

Filmen 'Smagen af sult' handler om Maggie og Carsten, som har to skønne børn og åbner deres egen gourmetrestaurant, Malus.

De vil ha’ det hele. Og har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. Deres store fælles drøm, som de har satset alt på at opnå.

Men en dag modtager Carsten et brev om, at hans kone elsker en anden. Hvem har sendt det og hvorfor?

I deres umættelige passion for livet og jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt at livets måltider ikke er gratis. Alt har en pris.

Christoffer Boe, der senest stod bag mega-succesen Journal 64, sidder i instruktørstolen, mens Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Geis-Rosenthal fra Lykke-Per ses i hovedrollerne.

7. DEN GODE SPION

Filmen 'Den gode spion' handler om spionen Greville Wynne og hans russiske kilde (kodenavn: Ironbark), som sammen prøver at afslutte Cuba-krisen.

I rollen som Wynne ses Benedict Cumberbatch, som tidligere har spillet spion i thrilleren Dame, Konge, Es, Spion.

 

8. HVOR KRAGERNE VENDER

Det humoristiske danske drama 'Hvor kragerne vender' handler om Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at leve et kunstneriske bohemeliv, som forfatter i København.

Da Laura vender tilbage til sin hjemstavn for at deltage brorens bryllup, opdager hun, at han skal giftes med barndomsfjenden, Catrine. Laura indser, at Catrine har overtaget hendes plads i familien og mærker nu et stærkt ønske om, at få den tilbage.

I hovedrollen findes Rosalinde Mynster, som vi blandt andet kender fra I krig & kærlighed og To verdener.

Dramaet er instruktør Lisa Jespersens spillefilmsdebut. Jespersen fik stor ros for sin afgangsfilm 'September', da hun blev færdiguddannet fra Den Danske Filmskole i 2017.

9. PAGTEN

Filmen 'Pagten' handler om den aldrende litterære verdensstjerne Karen Blixen, der mødes med den unge digter Thorkild Bjørnvig.

Det bliver et fatalt møde mellem to mennesker, som er i hver deres ende af både livet og karrieren. Mødet resulterer i en pagt, som kræver ufravigelig troskab fra Bjørnvigs side for så til gengæld at komme under vingerne hos geniet Blixen.

En pagt, som bringer begge ud, hvor de ikke kan bunde og vender op og ned på deres liv.

Birthe Neumann har fået den vigtige opgave at spille Karen Blixen, og med sin erfaring som skuespiller, skal hun nok udfylde de store sko. Neumann har tidligere medvirket i bl.a. ’Lad isbjørnene danse’, Festen og TV-serien ’Badehotellet’.

Bille August samarbejder for anden gang med manuskriptforfatter Christian Torpe, der også skrev manus til hans film Stille hjerte.

10. RESPECT

Musikfilmen 'Respect' handler om den legendariske soul-sangerinde og borgerrettighedsforkæmper Aretha Franklin og hendes utrolige liv med musikken.

'Respect' følger Franklin fra at være en lille og yderst talentfuld pige med en stor gospel-stemme til at være en voksen sangerinde med ikon-status og stor succes.

I hovedrollen som sangerinden finder man Jennifer Hudson, der tidligere har vundet en Oscar-statuette i musikkens verden for Bedste kvindelige birolle, nemlig med musicalen Dreamgirls i 2006.

Aretha Franklin blev født i 1942 og forlod denne verden i 2018, 76 år gammel. Hendes store stemme var dog allerede da for længst udødeliggjort på en lang række udgivelser og ikke mindst sine enorme hits som 'Respect' og '(You Make Me Feel Like) A Natural Woman'.

Den første film i Biografklub Danmarks nye sæson, SER DU MÅNEN, DANIEL, får biografpremiere den 29. august 2019 og sæsonen løber frem til næste sommer, hvor den sidste film, VORES MAND I AMERIKA, får premiere den 18. juni 2020. Publikum kan altså glæde sig til et år fuld af rigtig stærke filmoplevelser på det store lærred. Der er film for enhver smag og programmet byder på både drama, alvor, gode grin og en masse stærke historier.
Biografklub Danmark starter salget af medlemskaber til den nye sæson d. 1. august 2019 på www.biografklubdanmark.dk


Om Biografklub Danmark:
- Biografklub Danmark er en national filmklub der påbegynder sin 25. sæson denne sommer.
- Hvert år bruger Biografklub Danmarks filmudvalg det meste af foråret på at gennemse film i biografernes mørke med henblik på at sammensætte det absolut stærkeste filmprogram til det danske biografpublikum.
- Som medlem af Biografklub Danmark kan man se 10 udvalgte kvalitetsfilm i biografen til halv pris.
- Et medlemskab af biografklubben koster 98 kr for sæsonen og inkluderer rabatkuponer til alle.

Modtag vores nyhedsbrev

FÅ TILBUD OG INFORMATION OM KOMMENDE FILM