BIOGRAFKLUB DANMARK PROGRAM

Med et medlemskab til Biografklub Danmark får du halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte film i danske biografer.

Medlemskab kan købes på Biografklub Danmarks hjemmeside eller i vores billetsalg.

1. MARGRETE DEN FØRSTE

Den danske film 'Margrete den Første' foregår i 1402, hvor en kvinde står i spidsen for en ny nordisk union mellem Sverige, Norge og Danmark.

Margrete har for første gang i årevis skabt fred i Norden, men fjenderne lurer overalt, så en stærk alliance med England står højt på dronningens ønskeliste.

Derfor forsøger hun at vie sin adoptivsøn, Kong Erik, med den engelske prinsesse. Men så dukker en mand op, hvis blotte tilstedeværelse truer Kalmarunions eksistens og de nordiske landes interne og eksterne sikkerhed.

'Margrete den Første' er et stort opsat historisk drama om et af de mest betydningsfulde kapitler i Danmarkshistorien. Produktionen er kostbar og som taget ud af 'Game of Thrones', mens politiske intriger, magt, korruption og ikke mindst følelser præger det nordiske storrige.

Dronningen af dansk film, Trine Dyrholm, spiller passende titelrollen, og omkring hende finder vi stærke skuespillere fra vores nabolande som Magnus Krepper og Jakob Oftebro, mens Søren Malling og den talentfulde Morten Hee Andersen (Herrens veje) også har signifikante roller.

2. SKYGGEN I MIT ØJE

Det danske drama 'Skyggen i mit øje' handler om bombningen af Den Franske Skole på Frederiksberg.

Den 21. marts 1945 bliver Danmark ramt af en tragedie. Det britiske Royal Air Force angriber Gestapos hovedkvarter Shellhuset i midten af København, hvor 26 danske krigsfanger er blevet placeret som levende værn af tyskerne.

Angrebet lykkedes, men da et fly styrter ned ved Den Franske Skole, får branden de efterfølgende bombefly til at tro, at deres mål er under røgskyen.

Den forfærdelige hændelse danner rammen for 'Skyggen i mit øje', hvor den skæbnesvangre begivenhed fortælles gennem perspektivet fra nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra den franske skole, de unge indespærrede frihedskæmpere i Shell-huset og de angribende britiske piloter.

Filmen instrueres af Ole Bornedal, der tidligere har stået bag titler som Nattevagten, Fri os fra det onde og Så længe jeg lever.

3. HOUSE OF GUCCI

Da Patrizia Reggiani forelsker sig i rigmandssønnen Maurizo Gucci, bliver hun en del af en ekstraordinær verden, hvor snobberi, overdådighed, berømmelse, grådighed og magt er altdominerende faktorer.

Maruizos far, Rodolfo (Jeremy Irons), byder ikke ligefrem Patrizia velkommen i familien, og det er via onklen Aldo (Al Pacino) i New York, at de to nyforelskede finder ind i familiedynastiet.

Men deres vej mod magten er hård og kræver sine ofre. Kærlighed, forræderi, stolthed, hævn og mord er alt sammen på menuen i 'House of Gucci'.

'House of Gucci' er instrueret af den anerkendte instruktør Ridley Scott, der tidligere har stået bag store værker som Alien og Gladiator.

Foran kameraet finder man en imponerende rolleliste af Hollywood-stjerner, alle i stilet tøj og med italiensk accent, herunder Lady Gaga i karrierens blot anden hovedrolle efter sin Oscar-vindende præstation i A Star is Born.

4. TAG MIN HÅND

Maja bor sammen med sin mand og deres teenagesøn i et skønt hus, der snart får en flot og dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes efter en ”tænkepause” i Dubai fortæller, at han vil skilles, og at Maja bare lige kan logge på Borgerservice med Nem-id og vælge rubrikken ”straksskilsmisse”.

Maja er i frit fald, men forsøger stædigt at genvinde styringen over sit liv. Samtidig med at hun kaster sig ud i at swipe på Tinder og tylle rosé, forelsker hun sig hovedkulds i den 20 år yngre studerende, Andreas.

Men i sin genopdagelse af sig selv kommer Maja til at svigte sin søn Magnus, som er i gang med et klassisk teenageoprør. Måske er tiden inde til at slippe kontrollen og finde ud af, hvem Maja egentlig ønsker at være?

I hovedrollen ses Mille Dinesen, der spillede en af hovedrollerne i biografhittet Jagtsæson. Dinesen og instruktøren har tidligere arbejdet sammen på tv-serien 'Rita'.

5. ROSE

Filmen 'Rose' foregår i 1997, hvor Inger, hendes søster Ellen og svogeren Vagn ruller ud fra Aalborg Rutebilstation med kurs mod Paris.

Iblandt de andre rejsende er bl.a. viceskoleinspektør Skelbæk, som hurtigt gør sig til modstander af alt, hvad der afviger fra normaliteten.

Bussen er knap nok nået frem til den jyske motorvej, før Inger delagtiggør resten af selskabet i bussen i sin egen sindslidelse, hvilket lægger en dæmper på alle - ikke mindst på Skelbæk.

Ved ankomsten til Paris bliver det klart, at Inger har en skjult dagsorden. Gensynet med den franske hovedstad rejser en lang række spørgsmål for Inger og snart involveres hendes søster og svoger i jagten på svarene.

Det danske drama instrueres af Niels Arden Oplev, der tidligere har stået bag Drømmen, Mænd der hader kvinder og senest publikumshittet Ser du månen, Daniel.

6. DOWNTON ABBEY 2

Filmen 'Downton Abbey 2' er efterfølgeren til Downton Abbey fra 2019, der bygger på tv-serien af samme navn.

Crawley-familien vender igen tilbage, men derudover er det småt med detaljer om plottet indtil videre.

Filmen er instrueret af manden bag My Week with Marilyn og skrevet af skaberen bag tv-serien og den første film: Lord Julian Fellowes.

7. DE FORBANDEDE ÅR 2 - OPGØRET

Den danske film 'De forbandede år 2 - Opgøret' er en fortsættelse til den populære 2. verdenskrigsfilm De forbandede år.

Den nye film udspiller sig efter 1943, hvor samarbejdspolitikken ophører, og den danske modstandsbevægelse vinder ind.

Filmen følger igen Familien Skov, hvor fabriksejeren og faderen Karl prøver at balancere den udfordrede økonomi og den splittede familie. Den ældste søn, Aksel, er yderst aktiv i modstandsbevægelsen, hvor han er ved at udvikle sig til en brutal partisaner.

'De forbandede år 2 - Opgøret' vil skildre den danske modstandskamp, som trækker blodige spor.

Den første film solgte over 370.000 billetter i biografen, inden den blev taget af grundet Coronavirus. Efterfølgeren er igen skrevet og instrueret af Anders Refn.

8. BELFAST

Dramaet 'Belfast' fortæller historien om en ung dreng og hans families liv i arbejdsklassen i 1960'ernes Belfast.

Tilstandene i den nordirske hovedstad er mildest talt kaotiske med hyppige sammenstød mellem de stridende grupperinger.

Gennem drengen Buddys synsvinkel følger vi begivenhederne, hvor hans mor forsøger at holde sammen på familien i deres hjem, faren har et ønske om at slippe væk, og bedsteforældrene fungerer som et livsklogt anker i en svær hverdag.

'Belfast' er Kenneth Branaghs mest personlige film til dato, der skildrer den legendariske skuespiller/instruktørs opvækst, inden han blev et verdensnavn med Shakespeare-film som Henry V og senere Hollywood-blockbusters som Harry Potter og Hemmelighedernes kammer samt Mordet i Orientekspressen.

Det er også en film for filmfans med sin æstetiske brug af sort-hvid fotografering, mens historien er humoristisk, musikalsk og meget humanistisk med et ekko fra en klassiker som Mine aftener i Paradis.

9. VERDENS VÆRSTE MENNESKE

Filmen 'Verdens værste menneske' er instrueret af den norske filmskaber Joachim Trier, der har film som Reprise, Oslo, 31. august og Thelma på sit CV.

Mere omtale af 'Verdens værste menneske' følger...

10. RESTEN AF LIVET

Det danske drama 'Resten af livet' handler om Maren og Egon, der lever et stilfærdigt liv i deres gulstenede parcelhus og nyder tilværelsen med deres to voksne børn. Men tæppet rives brat væk under dem alle, da en ubærlig tragedie rammer familien.

Filmen er en livsbekræftende familiehistorie, der kaster lys på de stille eksistenser fra de jyske egne.

I hovedrollen ses Jette Søndergaard, der blev Robert- og Bodil-nomineret for sin præstation i Onkel. Instruktøren Frelle Petersen stod også bag netop 'Onkel'.

'Resten af livet', der er optaget i Tønder, bliver den anden film i en planlagt trilogi af instruktøren.

Modtag vores nyhedsbrev

FÅ TILBUD OG INFORMATION OM KOMMENDE FILM