BIOGRAFKLUB DANMARK PROGRAM

Med et medlemskab til Biografklub Danmark får du halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte film i danske biografer.

Medlemskab kan købes på Biografklub Danmarks hjemmeside eller i vores billetsalg.

1. MØRKELAND

Den politiske thriller 'Mørkeland' en efterfølgeren til Kongekabale fra 2004 og er ligeledes baseret på en roman af Niels Krause-Kjærs. Således fortsætter historien om journalisten Ulrik Torp og giver samtidig en ny status på demokratiets tilstand i Danmark.

'Mørkeland' tager sin begyndelse, da Torp efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med to unge praktikanter kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder.

'Kongekabale' var Nikolaj Arcels spillefilmsdebut som instruktør, mens Mikkel Serup overtager instruktørtøjlerne på opfølgeren. Han har tidligere instrueret bl.a. Livvagterne (2009-2010) og Den bedste mand.

Anders W. Berthelsen er tilbage som Ulrik Torp. Han får selskab af bl.a. Nicolas Bro og Charlotte Munck, der også medvirkede i 'Kongekabale', mens nye ansigter bl.a. tæller Lene Maria Christensen, Tommy Kenter og Ina-Miriam Rosenbaum samt en række unge talenter.

2. LEE

Filmen 'Lee' handler om den tidligere supermodel Lee Miller, der rejser til frontlinjen under Anden Verdenskrig som krigsfotograf på en mission for magasinet Vogue for at afsløre skjulte sandheder om Nazityskland.

På trods af de udfordringer hun møder som kvindelig krigskorrespondent, tager Lee nogle af de vigtigste billeder fra krigen. Billeder, hvor linsen ofte var drejet mod alle dem som krigen påvirkede uden for krigszonerne, og som siden har vist sig at være afgørende dokumentation for eftertiden.

Lee Miller nåede meget i sit 70-årige liv, hvor hun udover sit virke som model og krigsfotograf også var muse for Pablo Picasso og Roland Penrose, direktør for sit eget fotostudio, journalist og gourmetkok.

'Lee' er debutfilmen for instruktør Ellen Kuras, der tidligere er blevet anerkendt for sit arbejde som filmfotograf på bl.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Lee Miller spilles af den Oscar-vindende skuespiller Kate Winslet, som får selskab på det store lærred af bl.a. Marion Cotillard (Inception), Josh O'Connor (Challengers) og Alexander Skarsgård (The Northman).

3. WE LIVE IN TIME

Filmen 'We Live in Time' er et romantisk drama med Florence Pugh og Andrew Garfield.

Da Almut rammer Tobias med sin bil, bliver det starten på en kærlighedshistorie, der strækker sig over mange år. Fra de forelsker sig, bliver en familie og ultimativt står overfor en livsændrende realitet, der ryster deres fundament.

Filmen er instrueret af Brooklyn-instruktøren John Crowley, der tidligere har arbejdet sammen med Andrew Garfield i filmen Boy A fra 2007, hvilket var The Amazing Spider-Man-stjernens filmdebut.

4. VEJEN HJEM

Den danske film 'Vejen Hjem' er et spændingsdrama med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen.

I filmen tvinges Christian (Nikolaj Lie Kaas) til at svare på spørgsmålet: "hvor langt er du villig til at gå for at redde dem, du elsker?"

Han lader sig smugle ind i Syrien i en desperat søgen efter sin søn Adam. Det er en livsfarlig og selvransagende rejse ind i et brutalt, krigshærget land. Og efterhånden indser Christian, at han må være villig til at ofre alt, hvad han tror på for at blive genforenet med sin søn.

Albert Rudbeck Lindhardt, der spiller Nikolaj Lie Kaas’ søn, slog igennem på film i rollen som den usikre gymnasieelev Sebastian i Thomas Vinterbergs internationalt anerkendte film 'Druk'. Han har desuden medvirket i film som 'Kollision', 'Retfærdighedens ryttere' og ungdomsfilmen 'Smuk'.

Filmen er instrueret af Charlotte Sieling, der tidligere har stået bag film som Margrete den Første og Mesteren.

5. HERE

Filmen 'Here' er en filmatisering af Richard McGuires grafiske roman fra 2014 af samme navn.

I et hjem, hvor flere generationer tidligere har boet, følger vi i sidste halvdel af det 20. århundrede Richard, der konstant skubber sin drøm om at blive kunstner til side, til fordel for sit ansvar som familiefar, som han vægter over alt. Men da årtusindeskiftet indtræder, rammes han af, hvor hurtigt tiden er løbet fra ham.

Hans kone, Margaret, er derimod udmærket klar over, hvor hurtigt tiden flyver, og hun er en konstant fortaler for, at Richard giver slip på sin ansvarsfølelse og i stedet begynder at udforske sine drømme. Hjemmet, der gennem adskillige tidsaldre har huset andre familier, skildrer sammenstødene mellem generationer og hvor hurtigt kulturen skifter i takt med at børn bliver ældre og deres forældre bliver gamle.

Filmen byder på en genforening af skuespillerne Tom Hanks og Robin Wright med instruktøren Robert Zemeckis fra Forrest Gump i 1994.

På rollelisten finder man desuden Paul Bettany, Kelly Reilly og Michelle Dockery.

6. BRIDGET JONES - VILD MED HAM

Filmen 'Bridget Jones 4: Vild med ham' er det fjerde kapitel i fortællingen om Bridget Jones.

Renée Zellweger er tilbage i titelrollen. På rollelisten finder man desuden gamle kendinge som Hugh Grant såvel som nye ansigter som Isla Fischer (Den store Gatsby), Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) og 'One Day'-stjernen Leo Woodall.

7. UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN

‘Under stjernerne på himlen’ er et portræt af en af dansk popkulturs største stjerner, Tommy Seebach, der i 1979 ved et skæbnetræf fik mulighed for at deltage ved Dansk Melodi Grand Prix med det store hit ‘Disco Tango’. Men det er samtidig en familiehistorie – et drama om en far, der kom så langt ud i sit misbrug, at han måtte flytte fra sin kone og børn, før han endelig forstod og fik vist dem, hvad de betød.

Det er en fortælling om en stor personlighed, som på sin egen måde blev det popmusikalske samlingspunkt for en hel generation. Præcis som hans søn Rasmus Seebach er blevet det for den næste generation. ‘Under stjernerne på himlen’ er en hyldest til en popkunstner, hvis ikoniske sangskat har dannet soundtrack til rigtig mange danskeres liv. Sange, som længe efter Tommy Seebachs alt for tidlige død har levet videre i os alle.

8. VI HAR STADIG I MORGEN

Delia bor i efterkrigstidens Rom og har fået indfriet sine to største drømme i livet: at blive hustru og mor. Hun bor sammen med sin
temperamentsfulde mand, Ivano, og deres tre børn. Deres datter skal giftes med en ung mand af fin familie. Livet er ikke altid en dans på roser, men Delia har en veninde, som hun deler gode stunder med. Delia er nødsaget til at favne og acceptere sin skæbne – på godt og ondt. Indtil et mystisk brev lander i postkassen.


’Vi har stadig i morgen’ er en vidunderlig, bevægende og helt speciel film, som ved første øjekast kan virke smal og kunstnerisk i sin sorthvide fotografering. Men med over 5 millioner solgte billetter overgik filmen ‘Barbie’ i de italienske biografer. Det er en film, der bevæger sit publikum, og som man ikke glemmer lige med det samme. Både publikum og anmeldere fra hele verden knuselsker filmen.

9. FOR FULD MUSIK

Thibaut er en internationalt anerkendt dirigent, som rejser verden rundt. Da han ved et tilfælde finder ud af, at han er adopteret, opdager han også, at han har en lillebror, Jimmy, som arbejder i en skolekantine og spiller basun i et lille marchorkester. De to brødre er hinandens modsætninger – undtagen når det kommer til deres kærlighed til musik. Thibaut fornemmer sin brors musikalske talent og beslutter sig for at rette op på skæbnens uretfærdighed, og Jimmy begynder at drømme om et andet liv.


Instruktør Emmanuel Courcol fortsætter i sin tredje spillefilm (efter ‘Cessez-le-feu’ i 2016 og ‘Un Triomphe’ i 2020) med at udforske temaer som social arv og klasseforskelle, samtidig med at han i denne film fremhæver musikkens samlende kraft. Filmen havde premiere på Cannes Film Festival 2024. ‘For fuld musik’ er en følsom og melodisk film, der sætter fokus på musik og meningsfulde relationer.

10. HJEM KÆRE HJEM

Sofie er alenemor og har startet nyt job i hjemmeplejen. Hun skal balancere mellem det krævende job blandt lokalsamfundets borgere og hverdagen med sin datter. Snart oplever Sofie, hvor presset hverdagen er for de ansatte i hjemmeplejen, og selvom hun hurtigt får styr på jobbet, må hun kæmpe for at nå alle opgaverne og yde en god service overfor både de ældre og deres pårørende. ‘Hjem kære hjem’ er en varm og autentisk fortælling om, hvad der sker, når man ikke kan yde omsorg overfor de mennesker, man holder allermest af.


‘Hjem kære hjem’ er skrevet og instrueret af Frelle Petersen, der også står bag de Bodilvindende sønderjyske spillefilm ‘Onkel’ og ‘Resten af livet’. Med denne film afslutter Frelle Petersen dermed sin hjemstavnstrilogi, der har givet et nært, autentisk og intenst indblik i lokalmiljøet i Sønderjylland.

Modtag vores nyhedsbrev

FÅ TILBUD OG INFORMATION OM KOMMENDE FILM