WEST COAST PRIDE

Ringkøbing Biograf er samarbejdspartner med West Coast Pride og viser følgende program. Med i billetprisen er også 0,5l sodavand og en mellem popcorn.

Filmene vises i samarbejde med West Coast Pride, som er en 100% frivilligbåret lokalforeningen, der arbejder for at fremme trivsel blandt LGBT personer i vestjyske fællesskaber. Formålet er at LGBT personer i Danmark fremover ikke skal være overrepræsenterede i statistikker over social og fysisk mistrivsel. West Coast Pride tager sagen op blandt frivillige, foreninger, virksomheder og offentlige institutioner i et bredt samarbejde på tværs af køn og seksualitet. Samarbejdet skal både fejre og fremme mangfoldighed.
Læs mere om West Coast Pride her.

3/8 - MILK

Billetpris: 60 kr. (inkl 0,5l sodavand og mellem popcorn)

'Milk' er den virkelige historie om bøsserettighedsforkæmperen, politikeren, helten og fænomenet Harvey Milk, hvis mod ændrede mange menneskers liv.

Harvey Milk var den første erklærede homoseksuelle politiker, der blev valgt til et offentligt embede i USA.

Stedet var San Francisco og året var 1977, og Harvey Milk stod på randen af en ny tid efter selv at have skabt et politisk gennembrud for homoseksuelles rettigheder og menneskerettigheder generelt.

Sean Penn spiller Harvey Milk, og Josh Brolin, James Brolin og Emile Hirsch supplerer med stærke biroller i Gus Van Sants (Elephant) nye film.

 

4/8 - DEN DANSKE PIGE

Billetpris: 60 kr. (inkl 0,5l sodavand og mellem popcorn)

Dramaet 'Den danske pige' foregår i København i 1926. Da kunstneren Einar Wegener sidder model iført kjole til hustruen Gerdas maleri dukker hans sande identitet, kvinden Lili Elbe, op.

En transformation, der ikke kun indebærer metamorfosen fra mand til kvinde, men også en radikal ændring af ægteskabet, tager sin begyndelse.

Gerda accepterer sin elskede og støtter samtidig beslutningen om at fuldende forvandlingen fysisk. Men for hvert skridt Lili tager i sin banebrydende udvikling, må Gerda langsomt sige farvel til det menneske, hun giftede sig med.

’Den danske pige’ fortæller den sandfærdige historie om en af verdens første transpersoner, der fik foretaget en kønskorrigerende operation. Tom Hooper (Kongens store tale) har instrueret, og dramaet er til dels optaget i København.

Svenske Alicia Vikander vandt en Oscar i birolle-kategorien.

 

5/8 - CALL ME BY YOUR NAME

Billetpris: 60 kr. (inkl 0,5l sodavand og mellem popcorn)

Det romantiske drama 'Call Me by Your Name' følger den 17-årige Elio i 1983, og henover sommerferien skal farens praktikant, Oliver, bo hos familien i Norditalien.

Elio og Oliver udvikler et forhold til hinanden, og det bliver ikke kun en uforglemmelig tid, men en sommer i det smukke italienske landskab, der vil ændre deres liv for altid.

'Call Me by Your Name' er baseret på romanen af Andre Aciman, og den kritikerroste film har allerede vundet flere statuetter til prisuddelinger og fik tre Golden Globe-nomineringer. Filmens allerede store succes vækker mindelser om hypen omkring Brokeback Mountain, der også handlede om to mænd, der får knyttet et uventet og livslangt bånd imellem sig.

Rollelisten består bl.a. af Armie Hammer, som tidligere har medvirket i David Finchers The Social Network, hvor han spiller begge Winklevoss-tvillinger.

Overfor Hammer står det unge talent, Timothée Chalamet, der ses i sin store gennembrudsrolle, som har medført både en Oscar- og en Golden Globe-nominering. Skuespilleren medvirker også i det anmelderroste ungdomsdrama Lady Bird.

8/8 - EN HELT ALMINDELIG FAMILIE

Billetpris: 60 kr. (inkl 0,5l sodavand og mellem popcorn)

Den danske feel-good drama 'En helt almindelig familie' handler om en lille forstandsfamilie, hvis liv bliver totalt vendt på hovedet, da faderen vælger at skifte køn.

Thomas bliver til Agnete. Men hvad gør det egentlig ved den fodboldglade familie? Især den 11-årige datter Emma har svært ved at acceptere den drastiske ændring.

I hovedrollen ses Mikkel Boe Følsgaard, der gennemgår en imponerende transformation til kvinde.

Malou Reymann får sin spillefilmsdebut som instruktør, men har tidligere bl.a. medvirket som skuespiller i Se min kjole.

Historien er baseret på instruktørens egen barndom, hvor hendes far skiftede køn - og med den stærke fortælling i bagagen får hun i filmen altså lejlighed til at reflektere over vores syn på kernefamilier og normalitetsbegrebet.

Modtag vores nyhedsbrev

FÅ TILBUD OG INFORMATION OM KOMMENDE FILM